Ljetni radni listovi "Na pješčanoj plaži"

Ako ste u potrazi za poticajnim radnim listovima ljetne tematike preporučujem vam materijale obrta žaruljica.hr koje možete pronaći na Facebooku i Instagramu.


Kod odabira materijala volim voditi računa o stručnosti autora. U ovom slučaju ne morate brinuti jer su autorice po zanimanju logopedinja i odgajateljica, a većini su poznate po zanimljivim idejama i sadržajima sa stranice razvojne igre za predškolsku djecu.

Kolegice u sklopu obrta kreiraju tematske zadatke, aktivnosti i igre za djecu u dobi od 3 do 7 godina.

Tema ljetnih radnih listova je pijesak. Po mojem mišljenju odličan odabir teme jer je djeci bliska, zanimljiva, istovremeno primjenjiva bilo da vrijeme provodite na pješčanoj plaži uz more, u pješčaniku parkića, vlastitom dvorištu ili možda igrajući se kinetičkim pijeskom kod kuće. A pijesak kao takav izuzetno je koristan materijal za igru. Ovi radni listovi osmišljeni su tako da se pijesak može i koristiti za rješavanje određenih zadataka. Mi smo ga upotrijebili čak i više od predviđenog i odlično se zabavili!



Materijali su jako lijepo vizualno oblikovani, a najvažnije je što su edukativnog karaktera. Aktivnosti u ovome setu potiču razvoj različitih vještina kod djeteta kao što su:
o znanja o svijetu
o vizualna percepcija
o grafomotorika
o mikromotorika
o matematičke vještine
o jezično-govorne vještine
o predvještine čitanja i pisanja.
Stoga ćete na 62 stranice pronaći pregršt različitih zadataka.


Možda će se nekome činiti da je raspon godina za koje je materijal namijenjen prevelik (od 3 do 7), ali u toj dobi postoje velike individualne razlike između djece. Primjerice, neka će djeca već u dobi od 4 godine izdvajati prvi glas u riječima, dok će neki tu vještinu razviti tek u dobi od 6 godina. Stoga autorice savjetuju da manja djeca zadatke rješavaju uz potporu roditelja, a da starija djeca jednostavnije zadatke pokušaju riješiti sami. Razvoj samostalnosti također je bitan prije polaska u prvi razred jer se djeca neće moći u rješavanju svakog zadatka oslanjati na odrasle.

Za dio aktivnosti preporučuje se plastificiranje materijala, iako ono nije nužno. Ipak, ako ste u potrazi za plastifikatorom po pristupačnoj cijeni preporučujem da pratite Lidlov katalog krajem kolovoza, kada u ponudi bude školski pribor. Njihov plastifikator imam već 8 godina i još uvijek me odlično služi!


Dobra je vijest što se materijali nakon narudžbe preuzimaju u pdf formatu pa ih možete printati i više puta ako je potrebno.

Sve ostale informacije o narudžbi i materijalima možete saznati od samih autorica na Facebook i Instagram profilu, kao i u objavi na internet stranici:
https://razvojne.org/2021/07/20/razvojne-igre-u-pijesku/

Od srca preporučujem ove radne listove i željno iščekujem što će još zanimljivog autorice osmisliti!

Primjedbe

Popularni postovi