KUTIJA KNJIGA IBIS GRAFIKE

U zadnjih godinu dana zbog epidemiološke situacije češće naručujem slikovnice, nego što odlazim u knjižare. Moja djeca već su se navikla na povremene pakete koji pristižu poštom. Uzbuđenje je uvijek prisutno prilikom otvaranja, ali ova kutija je svojim vanjskim izgledom izazvala oduševljenje, čak i prije otvaranja.

Mene se dojmilo što se u kreiranju Kutije knjiga mislilo na svaki detalj. U nastavku pročitajte:

ŠTO MI SE SVE SVIĐA U OVOM PROJEKTU? ŠTO SE NALAZILO U KUTIJI? KAKO ISKORISTITI SVAKI DIO U DUHU ZERO WASTE-a?

FAKTOR IZNENAĐENJA
Ovo je idealan projekt za sve one koji vole iznenađenja. "Što li se ovog mjeseca krije u kutiji", pitanje je koje će si iznova postavljati svi pretplatnici i ljubitelji slikovnica. Budući da jedan djelić mene nikada nije odrastao, obožavam iznenađenja, poklone, slikovnice, balone i školski pribor! 🙈 Stoga sam kao neko malo dijete s nestrpljenjem čekala trenutak otvaranja.

UPITNIK ZA PRIJAVU
Upitnikom djelatnici Ibis grafike pokušavaju saznati informacije o djetetu, ne samo zato da odaberu slikovnice koje će odgovarati djetetu, već kako bi personalizirali pismo koje je sastavni dio svake kutije. U upitniku je zato potrebno napisati ime djeteta, dob i spol te djetetove interese, hobije, kao i čitateljske navike. Ove informacije možete ispuniti za dvoje djece što je odlično za roditelje djece s većom razlikom u godinama ili različitim interesima. Izuzetno mi se svidjelo što je u upitnik uvrštena kategorija "već imam knjige Ibis grafike'' u kojoj možete napisati sve naslove koje posjedujete i tako izbjeći eventualne "dupliće".
Upitnikom me nisu nimalo "zagnjavili", nego pokazali interes za individualiziranim pristupom za svakog naručitelja kutije, što je, po mom mišljenju, i jedan od ciljeva ovog projekta.

IZGLED KUTIJE
Kutija je divno ilustrirana i izrađena od čvrstog kartona. Sigurno ću je i kasnije koristiti za pohranu dragih uspomena. 
Možda je iskoristim i kao predložak za bojanje. Jer, djeci će kutija biti još draža kada krovove kuća i leteće knjige sami dodatno ukrase vodenim bojama, flomićima ili bojicama.


Kutija je divna, ali sadržaj je ipak najbolji dio! (u kratkom videu prikazano je što smo sve pronašli i kojim redoslijedom):


PISMO UREDNIKA
Pismo koje je stiglo naslovljeno na moju djecu daje dodatan uvid u sadržaj kutije, odnosno, objašnjava što se sve u njoj nalazi i zašto. U pismu se nalaze i ideje za čitanje koje su, između ostalog, i smjernice roditeljima za razgovore nakon čitanja. Upravo dijaloško čitanje slikovnica, odnosno razgovor o pročitanome, kao i otvaranje tema koje se ne mogu uvijek doslovno iščitati iz priče, najpoticajniji su dijelovi čitanja. Tako se naizgled jednolična aktivnost čitanja često pretvara u pravu interakciju koja širi djetetove vidike i znanja o svijetu.


SLIKOVNICE
Nama je stigla velika kutija s dvije slikovnice, a možete naručiti i malu, samo s jednom knjigom. U našoj kutiji našla su se dva najnovija izdanja: "Veliki vuk, a boji se šume" te "Baubauk".

O slikovnicama ću naknadno napisati recenzije pa sada neću duljiti. Samo bih htjela povezati informacije koje sam popunila u upitniku s onime što smo dobili.

NAPISALA SAM:
Jura obožava priče o životinjama, često čita enciklopediju o životinjama, a zadnjih mjeseci intenzivno čita klasične bajke za koje je počeo pokazivati veliki interes.

DOBILI SMO:
Dvije slikovnice čiji su glavni likovi životinje. Jedna od njih, točnije priča o vuku, svojevrsni je nastavak poznate bajke o Crvenkapici.
Obje slikovnice govore o strahu, čestoj dječjoj emociji o kojoj je potrebno puno razgovarati. 

Kao što možete zamijetiti u Ibis Grafici poštovali su naše interese, iako se ne bih bunila i s nekim potpuno drugačijim prijedlozima za čitanje. Zato što imam povjerenja u njihova izdanja.

KREATIVNI LISTIĆI
Kreativni listići osmišljeni su za svaku slikovnicu posebno. Na dva A4 lista pronaći ćete 4 zadatka u kojima ćete prepoznati likove iz priča. Labirint, prepoznavanje sjena i pronalaženje razlika na slikama neki su od osmišljenih zadataka kojima se potiče vizualna percepcija.


DODATNI POKLONI
U svibanjskoj kutiji knjiga pronašli smo dnevnik čitanja, dvije bilježnice, jedan notes, straničnik, dvije olovke, dva gusta soka domaćeg opg-a i špagu koja se može iskoristiti za kreativnu aktivnost. 

Sadržaj kutije bio je umotan u ukrasnu drvenu slamu. Čak je i slama u kutiji ciljano raspoređena - ne samo da prekrije sadržaj kutije već da ga obujmi i ispreplete kako bi djeca što dulje otkrivala njen sadržaj.

U duhu zero waste-a slamu također možete iskoristiti za kreativne aktivnosti s djecom: 
- odlična je za igranje farme: u slamu se mogu sakriti i zapetljati domaće životinje ili neke druge sitne figurice, a djeca ih mogu tražiti i otpetljavati 
- mogu se izraditi male bale sjena koje će prevoziti traktori ili neka druga vozila za igru
- djeca mogu vježbati rezanje škarama, bojati slamu temperama ili prehrambenim bojama, a oni najkreativniji izraditi kućicu od slame za jednog od tri praščića...
Sve navedeno odlično je za finu motoriku!


BILJEŽNICE
Dvije bilježnice, jedna s crtama, a druga bez, kao i mali notes po mojem mišljenju odličan su poklon. Vjerujem da su bilježnice razveselile školarce kojima je stigla Kutija knjiga (jer ovaj projekt je zamišljen za djecu do 10 godina). Bilježnice se mogu iskoristiti i za manju djecu - za crtanje, vježbe grafomotorike, kao i za lijepljenje sličica ili izrezanih slika iz časopisa. 


DNEVNIK ČITANJA 
Dnevnik čitanja također je odličan poklon za sve školarce. Vođenje dnevnika potaknut će ih na razmišljanje o glavnim likovima, mjestu i vremenu radnje, novim riječima, osobinama likova što će dodatno pomoći i u rješavanju zadataka za lektiru. Ako se pitate kako onda taj dnevnik iskoristiti za djecu mlađe dobi, slijedi jedna ideja. Sve one koji posuđuju knjige u knjižnici potičem da fotografiraju naslovnice slikovnica koje su se posebno svidjeli djeci i zalijepe fotografije u dnevnik. Na taj način djeca će se moći prisjećati pročitanih naslova, ali i naknadno odabrati one koje će ponovno posuditi. A vjerujem da će puno godina kasnije mnoge razveseliti uvid u to koliko su i što čitali kao djeca.


SOKOVI
U kutiji su svoje mjesto pronašle dvije bočice - jedna sa sokom od jabuke, a druga sa sokom od jabuke i aronije. To su proizvodi OPG Štenta sa Žumberka napravljeni od 100% voća, bez dodatka šećera, vode i konzervansa. Sokovi su prefini! Uz sokove se u kutiji našla i špaga, kao i upute za kreativnu aktivnost (staklenu bočicu soka omotati špagom kako bi nastala vaza). S unutarnje strane uputa sakrila se i igra darivanja, kao još jedno neočekivano iznenađenje.


Meni se ova Kutija izuzetno svidjela. Budući da se može naručiti i pojedinačna kutija bez pretplate, planiram ih početi poklanjati za rođendane. Smatram da je to stvarno kvalitetan i trajan poklon!


Kutiju knjiga možete naručiti OVDJE. Nakon ispunjavanja osnovnih informacija bit ćete preusmjereni na WEB DUĆAN.

Puno hvala Ibis Grafici na Kutiji knjiga i povjerenju za pisanje osvrta! 

Također, uz kupon JURA ČASTI pet novih pretplatnika dobiva još jednu knjigu na poklon u svojoj prvoj kutiji knjiga (vrijedi za pretplatu na 3 ili 6 mjeseci Kutije bilo koje veličine). Također, svi novi pretplatnici na svoju će e-mail adresu primiti jedinstveni kupon koji mogu podijeliti s do pet prijatelja. Ako se i vaši prijatelji pretplate dobit će, jednako kao i vi, dodatnu knjigu na poklon :)






Primjedbe

Popularni postovi